Nje Jete ne Pentagram

Aktivitet artistik me rastin e 75 Vjetorit te lindjes se Kompozitorit

Agim Krajka – Mjeshter i Madh

Diten e shtune dt. 05.05.2012 ora 11:00 ne Hollin Koncertor te Teatrit Kombetar te Operas dhe Baletit ne Pallatin e Kultures ne Tirane publiku kryeqytetas ishte pjese e nje aktivitetit artistik per nder te 75 Vjetorit te lindjes se Kompozitorit Agim Krajka si dhe te 50 vjetorit te krimtarise artistike dhe muzikore te tij. Read more…

Categories: SHKRIME

Vdes i moshuar, nuk e cuan dot ne spital

Terhequr nga: http://www.vetelajme.com

Një 67-vjeçar ka vdekur mbrëmjen e djeshme në Korçë, ndërsa ka qenë i pamundur dërgimi i tij në spital, për shkak të rrugëve të bllokuara.

Nevruz Qosellari, nga Drenova e Korçës, ka ndërruar jetë për shkak të mungesës së ndihmës mjekësore.

Bllokimi nga dëbora i aksit Drenovë-Korçë e ka bërë të pamundur transportimin e tij drejt spitalit rajonal.

Categories: SHKRIME

Meshkujt e moshuar janë më aktiv në seks se sa femrat

Terhequr nga: http://www.celja.com

Përkundër femrave meshkujt mund të kenë kënaqësi seksuale edhe në moshën e vjetër, kanë gjetur shkencëtarët.

Sipas një studimi të bërë me 6,000 njerëz, meshkujt mund të presin gati pesë vite shtesë të jetës aktive seksuale në krahasim me femrat.

Në moshën 55 vjeçare meshkujt mund të kenë mesatarisht 15 vite aktive të jetës seksuale, ndërsa femrat 10,5 vite, raportoi British Medical Journal.

Çelësi kyq është shëndeti i mirë, thonë shkencëtarët.

Meshkujt me shëndet të mirë janë gati dy herë më shumë të interesuar në seks në krahasim me ata të cilët kanë probleme shëndetësore.

Categories: SHKRIME

Moshimi, Vleresimi i Legjislacionit ne Shqiperi

January 13, 2012 Leave a comment

Te drejtat e ketij botimi jane te rezevuara vetem per autorin ASAG (Shoqeria Shqiptare per te Gjitha Moshat. Cdo kopjim apo perdorim i paautorizuar do te perbeje shkelje te ligjit “Per te drejtat e autorit”.

Studim dhe Vlerësim i Legjislacionit mbi Moshimin në Shqipëri

 Ky dokument u publikua me mbështetjen fi nanciare të UNFPA-së, Shqipëri.

Përmbajtja e këtij dokumenti është përgjegjësi e hartuesve të dokumentit dhe në asnjë rast nuk do

të konsiderohet si opinion i UNFPA-së, Shqipëri.

 

BASHKAUTORË

Znj. Mira Pirdeni – Drejtore Ekzekutive ASAG

Znj. Kozara Kati – Drejtore Ekzekutive QSHDNJ

Z. Njazi Jaho – Konstitucionalist

Z. Ilir Çano – Av. Pedagog

Z. Saimir Shatku – Dr. Jurist

Z. Kondi Ilia – Gazetar, Jurist

 

Bashkëpunuan

Dr. Bukurie Skënderi

Av. Ylli Kameri

Av. Rudina Murataj

Av. Fabian Mehmeti

Av. Baki Leka

MA. Jonida Tirana

Ekonomiste – Fioralba Dizdari

Student mjekësie – Edmond Islami

 

Redaktoi: Shpëtim Haxhi

 

Design: “albPAPER” Read more…

Categories: SHKRIME

Raporti i fundit mbi Moshimin ne Shqiperi nga UNITED NATIONS

December 13, 2011 Leave a comment

ASAG publikon te plote raportin:

UNITED NATIONS      NATIONS UNIES

POLICIES AND PROGRAMMES FOR OLDER PERSONS

IN ALBANIA

 Report of a Fact-FindingMission

10 – 13 October 2011

 Department of Economic and Social Affairs (DESA)

Division for Social Policy and Development (DSPD)

TABLE OF CONTENTS

Background to theMission 3
Summary of Activities 3
Findings, Conclusions and Recommendations 8
DESA’s Assistance and Next Steps 12
List of Annexes 13
Annex A – List of Contacts 14
Annex B – Mission Agenda 16

 BACKGROUND TO THEMISSION Read more…

Categories: SHKRIME

Pogradec, rrihet në polici i moshuari, pëson dëmtime të rënda

December 9, 2011 Leave a comment

ASAG e denon kete akt c’njerezor te kryer nga punonjesi i policise ndaj nje te moshuari dhe kerkon nga Prokuroria dhe gjykata denimin maksimal te autorit te kesaj vepre penale duke parashikuar dhe rrethanat renduese per shkak te moshes dhe te gjendjes shendetesore te te moshuarit. Nga ana tjeter abuzimi me detyren nga punonjesi i policise te jete nje reflektim per te gjithe punonjesit e tjere qe pa dyshim kane vlera dhe merita ne punen fisnike qe kryejne.

Skandal ne komisariatin e policisë se Pogradecit. Një 79-vjeçar dhunohet nga polica ndërsa drejtuesit e komisariatit tentojnë te fshehin ngjarjen. I moshuari Kostaq Kreste rrëfen  se pasditen e se shtunës është rrahur nga policia ne mënyrë çnjerëzore.

Sipas 79-vjeçarit ai mbërriti ne komisariatin e Pogradecit pas denoncimit te fqinjit te tij për një konflikt mes tyre. Ka qene inspektori i policisë, Kliti Poçe, i cili jo vetëm ka dhunuar te moshuarin por për dy ore rresht, siç tregon 79-vjeçari, atij nuk i është lejuar ndihma mjekësore. Vetëm pas dy orësh i moshuari Kristaq Kreste është dërguar për mjekim ne spitalin e qytetit.

Te revoltuar nga ngjarja familjaret e 79-vjeçarit denoncuan inspektorin ne polici, por komisariati nuk e pranoi. Te afërmit janë detyruar te vene ne dijeni për skandalin Shërbimin e Kontrollit te Brendshëm ne Ministrinë e Brendshme. Pas nisjes se hetimeve nga SHKB, komisariati i policisë se Pogradecit ka pranuar jo vetëm denoncimin e familjareve, por ka bere te ditur pezullimin e tij nga detyra. Çështja pritet ti kaloje Prokurorisë se rrethit ndërsa mësohet se edhe polici dhunues ka bere një denoncim ndaj te moshuarit për fyerje për “shkak te detyrës”./Vizion plus

Categories: SHKRIME

EU anti-discrimination

November 29, 2011 Leave a comment

 

EU anti-discrimination law establishes a consistent set of rights and obligations across all EU countries, including procedures to help victims of discrimination.

Your rights

All EU citizens are entitled to:legal protection against direct and indirect discrimination on the grounds of race or ethnic origin in education, social security, health care and access to goods and services;

 • equal treatment in employment and training irrespective of racial or ethnic origin, religion or belief, sexual orientation, disability or age;
 • take action to combat discrimination on the above grounds;
 • receive help from a national organisation promoting equal treatment and assisting victims of racial discrimination;
 • make a complaint through a judicial or administrative (conciliation) procedure, and expect appropriate penalties for those who discriminate.

Your obligations

As an EU employer you must:

 • implement the principle of equal treatment irrespective of racial or ethnic origin, religion or belief, disability, age or sexual orientation with a view to taking appropriate measures to accommodate the needs of disabled people, including appropriate measures to enable a person with a disability to have access to employment and training unless doing so imposes a disproportionate burden;
 • provide equal access to employment, selection criteria and recruitment conditions, vocational guidance and training, including practical work experience and membership of organisations;
 • base job classification systems for determining pay on the same criteria regardless of racial or ethnic origin, religion or belief, disability, age or sexual orientation.

Racial equality

Directive against discrimination on grounds of race and ethnic origin:

 • Protection against discrimination on grounds of racial or ethnic origin in employment and training, education, social protection, membership of organisations and access to goods and services;
 • Definitions of direct and indirect discrimination and harassment.
 • Positive action to ensure full equality in practice;
 • The right to complain through a judicial or administrative procedure, with appropriate penalties for those who discriminate;
 • Limited exceptions to the principle of equal treatment (where a difference in treatment on the grounds of race or ethnic origin is a genuine occupational requirement);
 • Shared burden of proof in civil and administrative cases: victims must provide evidence of alleged discrimination; defendants must prove that there has been no breach of the equal treatment principle;
 • An organisation in each EU country to promote equal treatment and assist victims of racial discrimination.

Employment

Directive against discrimination at work on grounds of religion or belief, disability, age or sexual orientation:

 • Principle of equal treatment in employment and training irrespective of religion or belief, disability, age or sexual orientation;
 • Same rules as the Racial Equality Directive as regards definitions of discrimination and harassment, positive action, rights of redress and sharing the burden of proof;
 • Employers must make reasonable efforts to accommodate disabled people who are qualified to participate in training or paid employment;
 • Limited exceptions to the principle of equal treatment where the ethos of a religious organisation needs to be preserved, or where an employer legitimately needs an employee to be from a certain age group.

Age, disability, sexual orientation and religion or belief beyond the workplace

Proposal for a Directive against discrimination based on age, disability, sexual orientation and religion or belief beyond the workplace.

This new Directive proposal, adopted by the Commission in July 2008 and currently under negotiation, proposes the following:

 • Equal treatment in the areas of social protection, including social security and health care, education and access to and the supply of goods and services which are commercially available to the public, including housing. The Directive will prohibit direct and indirect discrimination as well as harassment and victimisation;
 • For people with disabilities, there would be an obligation to provide them with general accessibility as well as “reasonable accommodation “. Both are subject to the condition that they do not impose a disproportionate burden on service providers.
Categories: SHKRIME